Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace o zpracování osobních dat

5. 7. 2018

Protože se níže uvedené nařízení EU dotýká i našeho spolku, bylo nutné zabezpečit souhlasy našich členů se zpracováním osobních údajů. Současně tak můžeme pokračovat v prezentaci našich informací o vsetínských lukostřelcích, výsledcích, účastech na akcích, provádět fotografické záznamy a máme tak možnost je uvádět našich klubových stránkách. V příloze je zveřejněn dokument, jehož podpisem se naši členové zavazují k poskytování svých osobních údajů pro potřeby spolku SKP Vsetín.

Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation) je dosud nejvíce uceleným souborem pravidel na ochranu dat na světě.

GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje Evropanů, včetně společností a institucí mimo území EU, které působí na evropském trhu.

Nařízení míří na firmy, instituce i jednotlivce, kteří zacházejí s osobními údaji – zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů, a to napříč segmenty a odvětvími. Zasáhne i ty, kteří sledují či analyzují chování uživatelů na webu, při používání aplikací nebo chytrých technologií. Cílem GDPR je chránit digitální práva občanů EU.

Ať už jde o bankovní instituce, zdravotnictví, veřejnou správu, nebo e-shopy, všichni se budou v dohledné době potýkat s nutností upravit způsob zpracovávání osobních údajů. V případě závažného porušení pak budou firmám hrozit vysoké pokuty.  

GDPR začne v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Příloha : gdpr.pdf